فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 30، زمستان 1390)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 30، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهین امامی میبدی، عسل فطرتی، الهام مرشدی میبدی، سید مسعود فرجادی صفحه 162
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع اسکلتال اپن بایت و تناقض در مورد ارتباط میان ابعاد فضای حلقی وساختارهای کرانیوفاسیال. دراین مطالعه، ابعاد فضای حلقی در دو گروه دارای اپن بایت اسکلتال وبدون اپن بایت اسکلتال در بیماران CLII/Div1 مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع مورد-شاهدی و بصورت دوسوکور انجام گرفت. برای همه نمونه ها از تکنیک مشاهده پاراکلینیکی (مشاهده پرونده، سفالوگرام و قالب بیماران)استفاده شد. 40 فرد- 19 مرد و21 زن- مبتلا به ناهنجاری اسکلتال CLII/Div1 (SNB<78،SNA=82±2،ANB>5،Overjet>5،ClII Molar) با میانگین سنی 53/1±65/14 انتخاب گردیده با توجه به شاخصهاplan angle Maxilary – Mandibular، SN-Mandibular Plan angle، Yaxisو Jarabak Index، به دو گروه دارای اپن بایت اسکلتال (20 فرد درگروه مورد) و بدون اپن بایت اسکلتال (20 فرد درگروه شاهد)، تقسیم شدند. سپس ابعاد فضای حلقی (عمق نازوفارنژیال، عمق اوروفارنژیال، عمق هیپوفارنژیال، طول راه هوایی، فاصله استخوان هیوئید تا پلن مندیبل) اندازه گیری شده وتوسط آزمون T-Test، مورد ارزیابی قرارگرفت.
    یافته ها
    در میان دو گروه در ابعاد نازوفارنژیال، اوروفارنژیال و هیپوفارنژیال اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد، اما طول راه هوایی در گروه مورد بطور متوسط 78 /3±40/62 ودر گروه شاهد 95/3±45/59 (03/0P<) و نیز فاصله بین استخوان هیوئید با پلن مندیبل در گروه مورد 76/3±75/15 در گروه شاهد 64/3±10/12 بود (003/0P<) بنابراین هردو شاخص در گروه مورد افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که ابعاد شاخصهای عمق نازوفارنژیال، عمق اوروفارنژیال و عمق هیپوفارنژیال فضای حلقی ارتباطی با اسکلتال اپن بایت نداشته و فقط طول راه هوایی و فاصله استخوان هیوئید تا پلن مندیبل میتواند در الگوی رشدی بیمارتاثیر گذارباشد. ابعاد فضای حلقی و یا الگوی تنفسی تاثیری بر الگوی رشدی ندارند.
    کلیدواژگان: ابعاد فضای حلقی، اسکلتال اپن بایت، مال اکلوژن CLII، DIV1
  • پارسا اتش رزم، مهندس ناصر ولایی، محمود رضا مبینی، لیلا زمانی علویجه صفحه 168
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع تغییر ابعادی قالب ها و تبعات آن و مصرف آلژینات های داخلی در سطح وسیع، این تحقیق جهت تعیین دقت ابعادی آلژینات آریادنت به عنوان نمونه داخلی و بایر به عنوان نمونه خارجی انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی تجربی روی 17 نمونه آلژینات ها آریادنت (مورد) و بایر (شاهد) انجام گرفت. مدلی ساخته و قالبگیری از مدل اصلی توسط قاشقک اختصاصی با آلژینات های آریادنت و بایر انجام و قالب ها با گچ استون ریخته شد،کوچکترین و بزرگترین قطر، ارتفاع و فاصله بین دای ها با دستگاه اندازه گیری میکروسکوپی (Integral Derby England) سنجیده وداده ها با آزمون های paired T Test و Mann-Whitney مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت قطر کوچک وبزرگ، ارتفاع و فاصله محورهای دو دای کست حاصل از آلژینات بایر به ترتیب برابر با، 6/185 ± 2/209، 7/230 ± 5/345، 1/213 ± 9/219 و 7/478 ± 3/328 میکرون و درآلژینات آریادنت به ترتیب برابر با، 5 / 215 ± 3/198، 3/227 ± 8/342، 9/280 ± 7/336 و 5/265 ± 9/281 میکرون بود که هر دو نسبت به نمونه اصلی اختلاف معنی داری داشتند (0005/0 P <). میزان تغییرات ابعادی دو نوع آلژینات، آلژینات بیار و آریادنت در مقایسه با یکدیگر معنی دار نبود (9/0 < P).
    نتیجه گیری
    دو ماده تغییرات ابعادی معنی دار نسبت به مدل اصلی داشتند که در پروتز ثابت عدم کاربرد اما برای قالب گیری نهایی پروتز متحرک قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: ماده قالب گیری دندانی، هیدروکلوئید غیرقابل برگشت، تغییرات ابعادی
  • فاطمه اربابی کلاتی، معصومه شیرزایی، مهسا پورزمانی، سروش دبیری صفحه 175
    سابقه و هدف
    به دنبال پیشرفت علم و توجه بیشتر به مسائل سلامت، استفاده از داروها افزایش یافته است. با توجه به عوارض جانبی، قیمت بالا و مراحل پیچیده تولید داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به شیوع کاندیدا آلبینکس در محیط دهان مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر ضد قارچی 3 گیاه آویشن، میخک ودارچین با نیستاتین در محیط آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه تجربی اثرات ضد قارچی سه گیاه دارویی روی کاندیدا آلبیکانس سنجیده شد. گیاهان مورد نظر آویشن، دارچین و میخک بودند. این گیاهان بر حسب استفاده های دارویی قدیمی و مطالعات گذشته ای که انجام شده بود انتخاب شدند. کاندیدا آلبیکانس در محیط ساب آورد آگار حاوی کلرامفنیکل،کشت داده شد. سه سری 10 تایی از عصاره گیاهان مورد نظر و یک سری 10 تایی از دیسک آغشته به نیستاتین آماده شد. داخل هر پلیت، 1 دیسک عصاره گیاهی،1 دیسک نیستاتین به عنوان کنترل مثبت و یک دیسک متانول و 1 دیسک خالی به عنوان کنترل منفی گذاشته شد. بعد از 24 ساعت، میزان قطر هاله عدم رشد هر عصاره گیاهی با میزان قطر هاله عدم رشد کنترل مثبت با آنالیز ANOVA مقایسه شد.
    یافته ها
    قطر هاله عدم رشد در اطراف دیسک های آویشن، میخک و دارچین با ارتباط معنی داری با نیستاتین دیده شد (005/0 < P) میزان هاله عدم رشد دارچین (30/31)میلی متر از نیستاتین (60/32) میلی متر کمتربود (000/0 p<) و همچنین میزان هاله عدم رشد میخک (40/27) و آویشن(00/13) با تفاوت معنی داری از نیستاتین (60/32) کمتر بود (004/0 p<).
    نتیجه گیری
    آویشن، میخک و دارچین تاثیرات ضد قارچی روی کاندیدا آلبیکانس را نشان دادند.
    کلیدواژگان: تاثیر ضد قارچی، آویشن، میخک، دارچین، عصاره گیاهی، نیستاتین
  • کتایون برهان مجابی، اسیه مظفری، بهارک لطیفی، اذین وحید صفحه 180
    سابقه و هدف
    در جهان ماشینی و ارتباطات سریع امروز استفاده از مسواک و نخ دندان همیشه و در همه جا امکان پذیر نمی باشد. لذااستفاده از روشی جایگزین برای بهداشت دهان و دندان همیشه مد نظر دندانپزشکان بوده است. آدامس های بدون قند امروزه به عنوان یک راه حل موثر در این زمینه مطرح می گردند، لذا هدف از انجام این مطالعه، تعیین اثرات جویدن آدامس زایلیتول در کاهش تشکیل پلاک در سطوح دندانی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی و یک سوکور به صورت cross-over بر روی 20 نفر از دانشجویان دندانپزشکی دختر (سال اول تا پنجم) انجام شد. تمامی افراد از سلامت کامل دهانی و لثه ای برخوردار بودند. در روز اول میزان پلاک با استفاده از روش های brushing و polishing به صفر رسانده شد. سپس افراد از انجام اعمال بهداشت دهان برای 3 روز منع شدند و به نیمی از آنها آدامس زایلیتول داده شد و بقیه در گروه بدون آدامس قرار گرفتند. سپس یک دوره چهار روزه همگی از بهداشت نرمال بهره مند می شدند و مرحله دوم مجددا با به صفر رسانیدن میزان پلاک و جابجایی گروه ها (استفاده از آدامس، بدون استفاده از آدامس) کار تکرار شد. ایندکس های ارزیابی پلاک در این مطالعه، O’Leary برای سطوح صاف و M.Addy برای سطح اکلوزال بود.آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار Spss و با استفاده از آزمون های ANOVA و paired T-Test انجام شد.
    یافته ها
    با ااستفاده از جویدن آدامس زایلیتول، تجمع پلاک در سطح اکلوزال، باکال و لینگوال دندان ها به طور معنی داری کاهش یافت، به ترتیب (01/0 = P) و (02/0 = P) و (01/0= P)، ولی این کاهش معنی دار در سطوح پروگزیمال دیده نشد (05/0 = P).
    نتیجه گیری
    جویدن آدامس زایلیتول می تواند تجمع پلاک در سطح اکلوزال، باکال و لینگوال را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اما اثری بر سطوح پروگزیمال ندارد.
    کلیدواژگان: ایندکس پلاک، آدامس، زایلیتول
  • محمدرضا کریمی، علی حسنی، سلوا خسروشاهیان صفحه 186
    سابقه و هدف
    علی رغم درصد بالای موفقیت درمان های ایمپلنت، پری ایمپلنتیت و موکوزیت اطراف ایمپلنت تظاهرات پاتولوژیکی هستند؛ که در اطراف ایمپلنت ها گزارش شده و پیش آگهی بهترین جایگزین دندان طبیعی را در معرض خطر قرار می دهند. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر (closed surface scaling) بر شاخص های کلینیکی در درمان بیماری های اطراف ایمپلنت در بیماران چند مرکز خصوصی در شهر تهران انجام شد
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی انجام گرفت. تعداد 15 ناحیه جداگانه گرفتار بیماری های اطراف ایمپلنت(شامل10 ناحیه مبتلا به پری ایمپلنتیت و 5 ناحیه دچار موکوزیت اطراف ایمپلنت)، در 10 بیمار بررسی شد. مناطق بیمار در هر فرد، توسط دبریدمنت مکانیکی به روش غیر جراحی درمان شد. شاخص های کلینیکی شامل: عمق پاکت (PPD)، از دست دادن اتصالات (CAL)، خونریزی هنگام پروب (BOP)، شاخص لثه ای (GI)، قبل از انجام درمان و 5/1 و 3 ماه بعد از درمان ارزیابی شدند.
    یافته ها با آزمون Wilcoxon signed-rank test مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین CAL از 4/1 ± 16/7 قبل از درمان به 4/1 ± 17/7 و 5/1 ± 18/7 و میانگین PPD از 47/1 ± 08/5 قبل از درمان به 47/1 ± 09/5 و 5/1 ± 09/5 به ترتیب 5/1 و سه ماه بعد از درمان تغییر کرد اما این تغییر معنی دار نبود (9/0 > P) میزان BOP و GI نیز 5/1 وسه ماه بعد از درمان تغییر معنی داری نکرد (9/0 > P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که جرم گیری به روش غیرجراحی (Closed surface scaling) به تنهایی برای درمان بیماری های اطراف ایمپلنت ناکافی است.
    کلیدواژگان: پری ایمپلنتیت، موکوزیت، ایمپلنت های دندانی، جرم گیری
  • زهره خلیلک، بهاره دادرسانفر، ساندرا مهرعلیزاده، ارژنگ فلاحدوست، لاله مخبری صفحه 194
    سابقه و هدف
    تشخیص تحلیل خارجی ریشه دندان در رادیوگرافی از مشکلات اساسی در اندودانتیکس می باشد. این ضایعه منجر به از دست رفتن نسوج دندانی می شود و تشخیص آن در مراحل اولیه باعث افزایش امکان نگهداری دندان می گردد. هدف از این مطالعه مفایسه قدرت تشخیصی رادیوگرافی معمولی و دیجیتال در تشخیص تحلیل خارجی ریشه دندان در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تشخیصی 40 دندان قدامی فک بالا و پایین که در بررسی رادیوگرافیک اولیه بدون تحلیل خارجی بودند در داخل فانتوم هایی که دارای معادل بافت سخت و نرم بودند قرار گرفتند و تصاویر رادیوگرافی معمولی و دیجیتال از آنها تهیه شد. سپس با استفاده از دستورالعمل ایزو در این دندان ها حفراتی به عمق 9/0 میلیمتر و قطر 9/0 میلیمتر در یک سوم کرونال ایجاد شد. تصاویر رادیوگرافی معمولی و دیجیتال از هر دندان از سه زاویه اورتورادیال، مزیورادیال و دیستورادیال گرفته شد. قدرت تشخیصی رادیوگرافی های دیجیتال و معمولی توسط نرم افزار16 SPSS و با استفاده از آزمون آماری Chi-Square ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در خصوص نمونه های بدون تحلیل و دارای تحلیل با زاویه تابش اورتورادیال و دیستورادیال و مزیورادیال تفاوت آماری بین رادیوگرافی معمولی و دیجیتال رادیوگرافی مشاهده شد(05/0 > P). آزمونهای پنجگانه نشان داد که حساسیت، ویژگی، ارزش پیش بینی مثبت، ارزش پیش بینی منفی و دقت در رادیوگرافی دیجیتال به ترتیب 84%،93%،97%،65%،86% بوده و نسبت به رادیوگرافی معمولی تفاوت معنی دار دارد(05/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد قدرت تشخیصی رادیوگرافی دیجیتال نسبت به رادیوگرافی معمولی در تشخیص تحلیل خارجی بیشتر است.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی معمولی، رادیوگرافی دیجیتال، تحلیل خارجی
  • اقدس فروزنده، فاطمه شاهسواری، مریم محجوب صفحه 200
    سابقه و هدف
    همخوانی و توافق تشخیص های بالینی و پاتولوژیکی نشان دهنده صحت دیدگاه کلینیسین و جراح در تشخیص ضایعات است. در این مطالعه همخوانی تشخیصهای بالینی و پاتولوژی بررسی شد تا میزان هماهنگی و عدم هماهنگی و ضعفهای موجود شناسایی شود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش توصیفی و براساس داده های موجود انجام گرفت. متغیرهای تحقیق (شامل سن وجنس بیمار نوع و محل ضایعه، خصوصیات کلینیسین بیوپسی کننده، نوع تشخیص بالینی پاتولوژی بود. در آنالیزآماری از ضریب توافق کاپا و مدل آماری regression logistic binary استفاده شد.
    یافته ها
    از1337نمونه تعداد683 مورد در کل دارای همخوانی بالینی و میکروسکوپی با ضریب توافق 1/65 درصد بودند. ضریب توافق در تشخیص بالینی اول 4/52درصد بود. بالاترین ضریب توافق در ضایعات اپولیس فیشوراتوم پمفیگوس ولگاریس، پاپیلوماو رانولا بود و پایین ترین ضریب توافق را زخم غیر اختصاصی، هایپر پلازی خوش خیم اپیتلیال،لکوپلاکیا، میکسوما و کراتواکانتوما بدست آوردند. سن و جنس و محل ضایعه تاثیر معنی داری در میزان ضریب توافق نداشتند. 288 پرونده (21درصد) فاقد تشخیص بالینی بودند. بالاترین ضریب توافق در جراحان فک و صورت دیده شد.
    نتیجه گیری
    وجود تعداد زیاد پرونده فاقد تشخیص بالینی می تواند نشان دهنده بی توجهی کلینیسین ها به ارزش یافته های بالینی در تشخیص قطعی ضایعات باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص بالینی، تشخیص میکروسکوپی، ضایعات دهانی
  • فاطمه سادات فتاح جهرمی، محمدرضا زارعی صفحه 205
    سابقه و هدف
    گرانولومای سلول ژانت، به طور کلی یک ضایعه ی غیر نئوپلاستیک در نظر گرفته می شود. با وجود آنکه این ضایعه قبلا به عنوان گرانولومای ترمیمی سلول ژانت محسوب می شد، اما شواهد کمی وجود دارد که این ضایعه پاسخ ترمیمی باشد. بعضی از این ضایعات دارای یک رفتار تهاجمی، مشابه یک نئوپلاسم هستند. بیشتر آسیب شناسان فک وصورت دیگر از واژه ترمیمی استفاده نمی کنند. امروزه این ضایعات به عنوان گرانولومای سلول ژانت یا عنوان کلی تر ضایعه سلول ژانت، در نظر گرفته می شوند.
    گزارش مورد: در این مقاله، یک مورد ژانت سل گرانولومای مرکزی در ناحیه قدامی فک فوقانی و سمت چپ با نمای رادیوگرافی و سیر بالینی غیر معمول گزارش شد.
    نتیجه گیری
    در تشخیص افتراقی تورم هایی که در ناحیه قدامی فک فوقانی بروز می کند، احتمال ژانت سل گرانولومای مرکزی نیز باید مطرح شود همچنین بررسی هیستوپاتولوژی در تشخیص و انتخاب روش درمانی صحیح ژانت سل گرانولومای مرکزی اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: ژانت سل گرانولوما، ضایعه ژانت سل، فک بالا
|
  • Dr Shahin Emami Meibodi, Dr Asal Fetrati, Dr Elham Morshedi Meibodi, Dr Seyed Masoud Farjadi Page 162
    Background And Aim
    Considering the prevalence of skeletal open bite and existing controversies around the relation between pharyngeal dimensions and dentofacial as well as craniofacial structures, the aim of this study was to investigate the pharyngeal dimensions in CLII division I subjects with and without skeletal open bite malocclusion.
    Materials And Methods
    This case control, double blind study was based on paraclinical data obtained through close analysis of files, cepholograms and study models. A total of 40 subjects, including 19 male and 21 females (mean age: 65.14± 1.53 yrs) were selected based on the maxillary-mandibular plan angle, SN-Mandibular plan angle, Y-Axis and Tarabak Index. The study group was divided into two groups. The case group included 20 subjects with skeletal open bite and the control group consisted of 20 subjects without skeletal open bite. The pharyngeal dimensions including nasopharyngeal, oropharyngeal and Hypopharyngel, depths were measured. The length of the airway and the distance between the hyoid bone and the mandibular plane were also recorded. Data was analyzed by T-test.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in terms of Nasopharyngeal, Oropharyngeal and Hypopharyngeal dimensions. Significant statistical difference was found between the length of the airway in the case group (62.4± 3.78) and the control group (15.75± 3.76) (p<0.03). There was also statistically significant difference between the distance of Hyoid bone to mandibular plane in the case group (15.75± 3.76) and the control group (12.1± 3.64) (p<0.003). There was an increase in both variables in the case group.
    Conclusion
    The Nosopharyngeal, Oropharyngeal and Hypopharyngeal depths are not associated with skeletal open bite The length of the airway and the Hyoidbone- Mandibular plane distance could affect the growth pattern. Pharyngeal dimensions or respiration patterns have no effect on the growth pattern.
  • Dr Parsa Atashrazm, Eng Naser Valaee, Dr Mahmood Raza Mobini, Dr Leila Zamanialavijeh Page 168
    Background And Aim
    : Dimensional changes of impression materials cause distortion of the cast with negative impact on the outcomes of prosthodontics treatments. There is less evidence about accuracy of the domestic alginate impression materials.The aim of this study was to compare the dimensional changes of Ariadent and Bayer alginate impression materials. Materials and Methods In this experimental study, seventeen casts were made from master model by a cast metallic special tray, using Ariadent (case) and Bayer (control) alginates. Small and large diameter, height and distance of two dies were measured by a digital measuring instruments. Data were collected and analyzed by Paired T –Test, and MannWhittney for the two groups and master model.
    Results
    The difference between the size of small and large diameter, height, and distance of centers of two dies made from Bayer alginate was 209.2 ± 185.6, 345.5 ± 230.7, 219.9 ± 213.1. and 328± 478.7 and for the Ariadent alginate was 198.3 ± 215.5, 342.8± 227.3, 336.7± 280.9, and 281.9± 336.7 microns respectively. These differences were significant with respect to master model (P<0.0005). The changes of measured dimensions within two groups were not significant statistically (P <0.5).
    Conclusion
    Both impression materials have significant dimensional changes which can not be used in fixed prosthodontics; however they can be used in removable prosthodontics with adherence to the principles of standard guidelines.
  • Dr Fatemeh Arbabi Klati, Dr Masoumeh Sherzaee, Dr Mahsa Poorzamani, Dr Soroosh Dabiri Page 175
    Background And Aim
    Advances in Science and considerable attention to health issues has led to an increase in use of medications. In recent years, plant extracts have been the focus of attention due to less side effects and higher cost effectiveness compared to chemical therapeutic products. The aim of this invitro study was to compare the inhibitory effects of plant extracts containing thyme, clove and cinnamon with nystatin on candida albicans.
    Materials And Methods
    This experimental study assessed the antimicrobial effect of 3 plant extracts on Candida Albicans. Thyme, Cinnamon and Clove extracts were selected based on previous researches and traditional use. C.Albicans was cultured on sabouraud dexterose agar containing chloramphenicol. On each plate, one plant extract disc, one nystatin disc (aspositive control), one methanol and one blank disc (as negative controls) were placed. The mean diameter of non-growth halo around each plant extract was compared with the mean diameter of non-growth halo of positive control discs after 24 hours.Data analysis was done by ANOVA statistical test.
    Results
    There was significant different between the diameter of non-growth halo around the plant extracts and nystation discs. (P<0.05). The diameter of non-growth halo in cinnamon discs (31/3) was smaller than that for nystatin discs (32/6) (p<0.000). Non-growth halo in discs containing Clove (27/4) and Thyme (13) were also smaller than Nystatin discs (32/6) (p<0.000).
    Conclusion
    Thyme, Clove and Cinnamon exhibited antifungal effects on C. Albincans.
  • Dr Katayoun Borhan Mojabi, Dr Asiyeh Mozaffari, Dr Baharak Latifi, Dr Azin Vahid Page 180
    Background And Aim
    Floss and tooth brush may not always be applicable anywhere in a world of mechanization and rapid transit. Therefore an alternative way of oral care have always been a subject of study by dentists. Sugar free gums are cited as an effective solution in this field by some texts. The aim of this study was to determine the effect of chewing xylitol gum on reduction of plaque regrowth at the buccal, lingual, proximal and occlusal surfaces of teeth.
    Materials And Methods
    Twenty healthy female dental students with optimal oral health participated in this randomized, single-blind, crossover 3-day plaque regrowth study. From a zero plaque score on day 1, (through brushing and polishing) half the subjects suspended oral hygiene measures while half of them were asked to chew Zylitol gum. for 30 min 4 times per day. On fourth day, subjects were scored for plaque using disclosing agent on buccal, lingual and urestored occlusal surfaces.The same process was repeated with shifting of two groups after 4 days of normal dental hygiene period. The indices used in this study were, M.Addy for occlusal surface and Oleary for smooth surfaces. Data were analyzed using Spss software, variance & paired T-Tests.
    Results
    The difference in scored plaque of occlusal, Buccal and lingual, surfaces of teeth among two groups according to chewing Xylitol Gum were significant, (P=0.01), (P=0.02),(P=0.01) respectively there is not significant reduction in proximal surfaces, according to Chewing Gum (P=0.05).
    Conclusion
    chewing Xylitol containing gum can reduce plaque accumulation on occlusal, buccal and lingual surfaces; but it has no effect on proximal surfaces.
  • Dr Mohammad Reza Karimi, Dr Ali Hasani, Dr Selva Khosroshahi Page 186
    Background And Aim
    Despite evidence of excellent results of implant therapy, peri-implant diseases do occur. The aim of this clinical study is to evaluate the efficacy of the closed surface scaling on clinical indices in the treatment of Peri-Implant Diseases.
    Materials And Methods
    10 subjects with 15 different sites of peri-implant diseases (including peri-implantitis and peri-implant mucositis) were selected. The sites were treated with closed surface scaling alone. Clinical indices including; Clinical Attachment Loss (CAL), Probing Pocket Depth (PPD), Bleeding On Probing (BOP), Gingival Index (GI), were evaluated at baseline and 1.5 and 3 months following therapy. Data was analyzed using Wilcoxon signed-rank test.
    Results
    Out of female and male with age of 52.8±7.33, the mean CAL changed from 7.16 ± 1.4 at baseline to 7.17 ± 1.4 at 1.5 months after treatment and 7.18 ± 1.5 at 3 months after treatment. Also the mean PPD changed from 5.08 ± 1.47 at baseline to 5.09 ± 1.5 at 1.5 months after treatment and 5.08 ± 1.5 at 3 months after treatment. There were no statistically significant differences in mean CAL and mean PPD (p < 0. 9). Bleeding scores and GI were not significantly reduced, at any time point (p < 0. 9).
    Conclusion
    This study demonstrated that closed surface scaling alone, is insufficient for the treatment of peri-implant diseases and the adjunctive use of antimicrobial agents is recommended.
  • Dr Zohre Khalilak, Dr Bahare Dadresanfar, Dr Sandra Mehralizade, Dr Argang Fallahdoost, Dr Lale Mokhberi Page 194
    Background And Aim
    Radiographic diagnosis of external root resorption is one of the basic problems in endodontics. This lesion results in loss of tooth structure and its diagnosis in early stages will result in tooth preservation. The purpose of this in vitro study was comparison of the diagnostic accuracy of conventional and digital radiography in detection of simulated external root resorption cavities.
    Materials And Methods
    In this diagnostic study 40 maxillary and mandibular anterior teeth which had no external root resorption in initial radiographs were put into the human models in order to simulate the condition of oral cavity. Radiographs of each tooth were taken in an orthoradial aspect using conventional film and a digital sensor. Cavities were created by medium round burs (ISO size 009) in 0.9 mm diameter and 0.9 mm depth in the labial wall of the coronal third of the root surface of each tooth. Three periapical radiographs of each tooth were taken in an orthoradial and mesioradial and distoradial aspect using conventional film and a digital sensor. Two endodontists and one radiologist evaluated the radiographs. Diagnostic accuracy of digital and conventional radiographs were evaluated by SPSS and x2 test.
    Results
    A large number of cavities were detected by the digital method compared to the conventional method. There was significant difference in diagnostic quality between conventional and digital method for distoradial, orthoradial and mesioradial aspects (P<0.05). Tests revealed that sensitivity,specifity,PPV(Positive Predictive Value), NPV(Negative Predictive Value) and accuracy were significantly different in comparison of digital and conventional radiographs(p<0.05).
    Conclusion
    The results of this study suggest that the digital radiographic method is more sensitive than conventional radiography in detection of simulated external root resorption cavities.
  • Dr Aghdas Forouzande, Dr Fatemeh Shahsavari, Dr Maryam Mahjoub Page 200
    Background And Aim
    Clinical diagnosis of oral lesions is a difficult task. Correlation between clinical and microscopic diagnosis demonstrates correct viewpoint between clinician and pathologist.Nowadays use of radiography, biopsy and microscopic survey are auxiliary ways for definite diagnosis of lesions. The purpose of this study was to evaluate the correlation between clinical and microscopic diagnosis of oral lesions in patients referred to oral pathology department of Islamic Azad Dentistry University of Tehran from 2005 to 2009.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done based on existing data. Variants of study including age& sex of patient, location of lesion (central, peripheral), clinical diagnosis (1st diagnosis) and microscopic diagnosis & clinician's degree (general- specialist) was recorded. Statistical analysis was done with SPSS13 using concordance coefficient and statistic model "binary logistic regression".
    Results
    Out of 1337 cases 238 cases were without clinical diagnosis (21%). Agreement in clinical µscopic diagnosis was found in 683 cases (concordance coefficient %65/1). Concordance coefficients were %52/1 in first clinical diagnosis. The greatest concordance coefficient was observed in diagnosis of epulis fissuratum, pemphigus vulgaris, papilloma, ranula. Non specific ulcer, benign epithelial hyperplasia, leukoplakia, myxoma and Keratoacanthoma revealed the lowest coefficient. Sex age, referral clinician, location of lesion & type of lesions did not have significant effect on concordance coefficient. The highest concordance coefficient was obtained from oral and maxillofacial surgeons.
    Conclusion
    Absence of a clinical diagnosis in a lot of the cases demonstrates that clinicians neglect the value of clinical data on the definite diagnosis.